CE ESTE METODA CURLY GIRL ?

Aeastă metodă mi-a cam schimbat percepţia despre îngrijirea părului. Iniţiatoarea ei este Lorraine Massey, autoarea cărţii care a făcut furori printre cârlionţatele din toată lumea: „Curly Girl: The Handbook”. Lorraine, de meserie hairstylist, a constatat că mare parte din problemele cu care se confruntă fetele cu păr creţ se datorează detergenţilor agresivi pe care îi conţin şampoanele tradiţionale. De altfel, aceste ingrediente se regăsesc în soluţiile de spălat vase sau în detergenţii de rufe. V-aţi spăla pe păr cu detergentul de vase? Eu nu!

Aceşti surfactanţi îndepărtează cu succes murdăria şi grăsimea din păr, dar odată cu ele şi uleiul natural (sebumul), lăsându-ne buclele neprotejate în faţa agenţilor externi. În cazul părului întins, situaţia nu e atât de gravă, fiindcă sebumul lubrifiază uşor şi rapid firul de păr. Când e vorba de părul creţ, lucrurile stau altfel, deoarece sebumul protejează mai mult partea superioară a părului. Când firul de păr e creţ, sebumul ajunge mult mai greu până la vârfuri. Rezultatul? Păr tern şi lipsit de viaţă, cu mult frizz.

De aceea, fetele cu păr creţ sunt sfătuite să renunţe la şampoanele cu sulfaţi şi să adopte co-washingul (spălarea cu balsam). Balsamul curăţă firul de păr la fel de bine ca şamponul, însă nu îndepărtează siliconii din produsele folosite. În consecinţă, ar trebui eliminate din rutina de îngrijire a părului şi produsele care conţin siliconi. De asemenea, peria de păr şi placa de întins părul trebuie date uitării.

Cele mai multe persoane care au încercat această metodă se declară uimite de rezultatele spectaculoase pe care le-au avut. Există însă şi fete care spun că în cazul lor a fost un mare eşec. Într-adevăr, există o perioadă de tranziţie în care părul se adaptează la noul regim. Dacă aveţi răbdare, rezultatele nu vor întârzia să apară. Cert este însă că sulfaţii, siliconul şi anumite tipuri de alcool nu sunt ingrediente care protejează firul de păr. Poate că dau rezultate pe moment, dar în timp deteriorează firul de păr şi îi afectează sănătatea.

Învăţaţi să vă iubiţi buclele şi să vă îngrijiţi părul! Puteţi să adoptaţi această metodă în totalitate sau puteţi să o adaptaţi, în funcţie de dorinţa voastră. Sunt sigură însă că părul vostru va arăta mult mai bine dacă veţi renunţa la produsele cu ingrediente nocive, fie ele oricât de profesionale.

Sursa foto: AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *