𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐥𝐞𝐠 𝐝𝐢𝐟𝐮𝐳𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐢𝐭 𝐬𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐮𝐬𝐮𝐜 𝐩𝐚𝐫𝐮𝐥?

Alegerea un difuzor ne pune adeseori in dificultate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iesi din dilema.In primul rand circumferinta lui conteaza – cu cat e mai mare, cu atat va fi mai mic timpul de uscare.

Pᴀʀ ᴄʀᴇᴛ ꜱɪ ʟᴜɴɢ – un difuzor adanc, pentru a evita strivirea buclelor.

Bᴜᴄʟᴇ ᴍᴀɪ ʟᴀʀɢɪ ꜱɪ ᴏɴᴅᴜʟᴇᴜʀɪ – un difuzor plat, pentru a ajuta la formarea unor onduleuri mai stranse.

Pᴀʀ ꜱᴄᴜʀᴛ ꜱᴀᴜ ᴘᴇɴᴛʀᴜ ᴠᴏʟᴜᴍ – difuzorul de tip mana. E de asemenea minunat pentru uscarea radacinilor daca iti doresti volum, in acest caz fiind potrivit pentru orice tipar de par, inclusiv cel drept. DevaFuser se gaseste la Natural Hysteria. Daca vei folosi codul cg5, il vei putea achizitiona cu o reducere de 5%.

Conteaza uscatorul?

In principiu, nu. Orice uscator cu trei trepte de caldura si intensitate (mic, mediu, mare) si cu un buton de aer rece e perfect. Totusi, avand in vedere ca difuzoarele sunt prevazute cu multe orificii,  prin care debitul de aer se disipeaza, opteaza pentru un uscator de par mai puternic, de la 1800 W in sus. In acest fel te vei asigura ca nu iti vei petrece cateva ore uscandu-ti buclele.

E mai bun uscatorul cu functie ionica?

Teoretic da, fiindca acesta genereaza ion negativi care ii neutralizeaza pe cei pozitivi din atmosfera. Asta se traduce printr-o uscare mai rapida si inchiderea cuticulelor, adica mai putin frizz.

Cum usuc parul cu difuzorul?

Sunt multe modalitati de a-ti usca parul cu difuzorul. Cel mai bine e sa o faci cu capul lasat in fata.

Daca parul are tendinta de frizz, cel mai bine e sa incepi prin a plimba incet difuzorul de-a lungul parului (mentinand o distanta de 10-15 centimetri), asigurandu-te ca forma buclelor se fixeaza. Aceasta tehnica e foarte buna si daca iti doresti bucle alungite, adica sa nu pierzi din lungimea parului. Insista la radacina pentru un plus de volum. Cand parul nu mai e foarte ud, poti incepe sa ridici cu ajutorul difuzorului spre radacina cate o sectiune de par.

Mai poti incerca metoda pixie, pe care de altfel o prefer si eu. Lasa capul in fata, astfel incat parul sa atarne in jos. Pozitioneaza o sectiune de par in difuzor (fara sa atingi parul cu mainile), porneste uscatorul (preferabil la inceput pe intensitate si caldura medie, iar spre final intensitate minima si caldura minima), ridica sectiunea de par din difuzor catre radacina si nu-l misca timp de 20-30 de secunde. Opreste uscatorul. Elibereaza incet sectiunea de par, fara a o atinge cu mainile si treci la urmatoarea sectiune.

Indiferent de tehnica pe care o folosesti cand iti usuci parul, important e SA NU ATINGI PARUL UD CU MAINILE. Daca iti doresti mai mult volum, cand parul este uscat in proprtie de 50%, poti incepe sa il usuci in directia inversa de crestere. Pozitioneaza tot parul intr-o parte si usuca, apoi muta parul in cealalta parte.

Ce difuzor si uscator folosesc eu?

Folosesc de mai bine de un an difuzorul XTava Black Orchid. L-am achizitionat de pe Amazon. Imi place extrem de mult faptul ca e mare si pot usca sectiuni destul de mari de par. In ceea ce priveste uscatorul, l-am cumparat dupa ce am primit difuzorul. In acel moment a fost singura varianta care s-a potrivit cu acest difuzor. Este marca Qilive si l-am gasit in Auchan. Este foarte galagios, ceea ce nu ma incanta. Ulterior am descoperit si cateva (putine) modele de uscatoare Remington si Rowenta la care se potriveste difuzorul XTava. Un mic trick: difuzorul are la baza un inel detasabil. Odata indepartat acest inel, circumferinta difuzorului se schimba. Daca iti vei achiziona acest difuzor, obligatoriu ia-l cu tine cand cumperi uscatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *