Ce tip de păr creţ am?

Buclele nu sunt la fel, aşa că trebuie tratate ca atare. Este foarte important să ştim ce tip de păr avem, mai ales în alegerea produselor pe care urmează să le folosim. Există trei tipuri principale – onduleuri, bucle şi bucle tirbuşon. Fiecare categorie se împarte la rândul ei în trei subcategorii, în funcţie de textura şi forma buclelor. Voi ştiţi ce tip de bucle aveţi ?

Tipul 2: PĂR ONDULAT, BUCLE LEJERE

În această categorie intră buclele mari, în formă de S. Părul are nevoie de produse uşoare, care să nu îl încarce.

2a: Este un păr fin, cu şuviţe ondulate în formă de S. Nu are foarte mult volum. Folosirea unui spray cu sare de mare şi a unei spume pentru volum va face ca buclele să fie definite şi lejere.

2b: Aceste onduleuri sunt cu ceva mai definite, mai ales de la nivelul urechilor în jos. Din păcate, adeseori, părul are aspect ciufulit. Un ulei de netezire şi o spumă pentru definirea buclelor pot face minuni.

2c: Buclele au aspect de S şi sunt bine definite, fiind vizibile încă de la rădăcina părului. Textura este mai aspră, deci produsele hidratante sunt mai mult decât indicate.

 

Tipul 3: PĂR CREŢ

Adio buclelor relaxate, bun venit bucle elastice şi definite! Multe dintre noi visăm să le avem. Acest tip de păr este predispus la deshidratare şi la frizz. Soluţia? Hidratare intensă, creme şi geluri pentru definirea buclelor.

3a: Buclele sunt spiralate şi au circumferinţa unei bucăţi de cretă. Este indicată folosirea produselor uşoare care asigură o fixare lejeră.

3b: Buclele au o circumferinţă şi mai mică. Părul este mai voluminos, dar destul de uscat şi aspru. Produsele folosite nu trebuie să conţină sulfaţi şi silicon. Sunt indicate măştile, balsamurile şi cremele hidratante, dar şi gelurile pentru definirea buclelor.

3c: Aceste bucle sunt şi mai mici. Seamănă cu cele de tip tirbuşon. Au circumferinţa unui creion. Părul este aspru şi uscat, de aceea trebuie hidratat în permanenţă. Se recomandă evitarea expunerii la căldură şi folosirea unor tehnici de întins părul (împletirea sau răsucirea şuviţelor, prinderea părului în coc). Hidrataţi-vă buclele cât mai des, evitaţi produsele cu ingrediente agresive.

 

Tipul 4: BUCLE TIRBUŞON SAU SPIRALĂ

Părul creţ de tip 4 are aspectul unor spirale compacte, variind de la bucle în formă de S la cele în formă de Z. Părul tânjeşte după hidratare, de aceea e foarte importantă utilizarea în rutina zilnică a unor produse adecvate, precum balsamurile de tip deep conditioning sau leave-in. Părul are mult volum, se despică la vârfuri şi se încâlceşte uşor.

4a: Buclele au formă de S, dar circumferinţa este mult mai mică decât cea a buclelor de tip 3, părul fiind mult mai dens şi mai compact. Co-washingul (spălarea cu balsam) este foarte indicată în acest caz. Părul este preponderent uscat. Cele mai bune sunt şampoanele uşoare fără sulfaţi şi produsele cremoase. Acestea menţin buclele hidratate.

4b: Buclele sunt în formă de  Z, sunt mai puţin definite, dar foarte spiralate. Din această cauză, părul creţ poate părea mult mai scurt, chiar şi cu 50%. Are un aspect pufos, dar poate fi aspru la atingere, ceea ce impune folosirea unor produse hidratante cât mai des cu putinţă. Uleiul de cocos este foarte bun pentru hidratarea şi descâlcirea buclelor.

4c: Acestea sunt cele mai mărunte bucle. Un pieptene cu dinţi rari este cel mai indicat pentru a le descâlci. Părul pare foarte dens şi are mult volum. Buclele nu sunt compacte, iar părul pare cu 70% mai scurt decât este în realitate. Sunt necesare produse speciale pentru definirea buclelor. Este cel mai fragil tip de păr creţ. Pentru a evita ruperea lui, e bine să fie purtat prins în coc sau cozi împletite.

Sursa foto: https://www.glamour.com/story/curly-hair-curl-type-chart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *