Dilema co-washingului

Cum adică să mă spăl cu balsam pe păr? Ce o mai fi şi co-washingul ăsta? La ce îmi foloseşte? Sunt întrebări frecvente din partea fetelor cârlionţate. Răspunsul e cât se poate de simplu!

Balsamurile conțin surfactanți, la fel ca șamponul. Diferența este că surfactanţii din balsam nu sunt atât de nocivi, nu usucă părul creţ şi scalpul atât de tare, precum sulfaţii. In concluzie, balsamul va îndepărta murdăria şi grăsimea din păr şi de pe scalp. E adevărat, nu face spumă, dar e eficient. Rezultatul? Un păr curat, moale şi fără frizz. Trebuie să aveţi însă în vedere faptul că balsamul nu îndepărtează siliconii.

Următoare dilemă: dacă mă pot spăla cu balsam, de ce să mai cumpăr şampon? De ce conţine şamponul sulfaţi, dacă sunt nocivi pentru păr?

În primul rând, fiindcă sunt ingrediente ieftine. În al doilea rând, pentru că multe din produsele pe care le folosim conţin silicon. Acesta e folosit în produsele pentru părul creţ pentru că îmbracă firul de păr, determinând cuticulele să se închidă. Practic, siliconii sunt o soluţie rapidă împotriva frizz-ului şi a şuviţelor rebele. Pot fi îndepărtaţi de pe firul de păr doar cu ajutorul şampoanelor cu sulfaţi. Uneori nici acestea nu sunt suficiente. Simt nevoia să repet un lucru: dacă folosiţi în continuare produse de coafat cu silicon, co-washingul nu va da cele mai bune rezultate. În timp, ingredientele care nu au fost îndepărtate la spălare, se vor acumula pe firul de păr, iar buclele vor fi îngreunate şi sufocate de acestea. Tocmai din aceste motive, metoda Curly Girl presupune renunţarea la produsele cu siliconi.

sursa foto: http://www.devacurl.com/blog/curly-hair-comics/

2 Comments

  1. Am folosit si eu de cateva ori cowash ul de la sheaMoisture dar nu lasa parul curat, ci uns mai degraba si buclele lipite. Parul meu e A2 si porozitate scazuta, oare nu mi se potriveste marca? Am incercat sa pun mai putin si sa clatesc mai bine, dar la fel.

    1. Daca ai firul de par subtire, s-ar putea ca acest co-wash sa fie prea greu pentru parul tau. Poti incerca co-wash-ul de la Cantu. In plus, de fiecare data cand te speli cu un produs co-wash, asigura-te ca limpezesti scalpul si parul foarte foarte bine. In plus, daca firul de par e subtire, ar fi bine sa continui sa folosesti sampon si sa alternezi spalarile cu sampon cu cele cu co-wash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *