POVESTE CU BUCLE, BALSAM ŞI LEAVE-IN

Au fost odată ca niciodată nişte bucle, muuultee bucle. Erau toate surori, numai una şi una, frumoase foc. Unele erau doar aşa, ca niste valuri, altele erau mai spiralate, iar unele arătau ca nişte tirbuşoane. Nu le păsa însă ca erau diferite, fiindcă se înţelegeau de minune şi nu se certau niciodată. Toate doreau să arate cât mai bine şi să fie sănătoase.

Într-o bună zi, la o petrecere mare, au cunoscut balsamul, care tare le-a mai plăcut fiindcă era chipeş nevoie mare. Le-a căzut cu tronc şi între ei s-a legat o prietenie strânsă. Ba mai mult, balsamul a fost acceptat în familie. De fiecare dată când se primeneau, buclele încă ude, luau balsamul şi îl aplicau din abundenţă pe toată lungimea lor, dar nu şi la rădăcină, că nu doreau să arate ca plouate. Fiindcă unele bucle erau mai lejere de felul lor, limpezeau o parte din balsam. Alte bucle, care erau mai încăpăţânate şi mai uscate, nu limpezeau deloc balsamul sau îl limpezeau puţiiinn de tot, fiecare după cum ştia că îi place. Apoi, buclişoarele noastre îşi puneau straie curate şi noi. Fiecare alegea după pofta inimii. Unele se îmbrăcau cu cremă de definire, altele cu gel şi mai erau cele care îşi puneau şi cremă şi gel, fiindcă le plăcea să fie mai înzorzonate. Toate arătau minunat!

După o vreme, a mai apărut un personaj în schemă. Se numea leave-in. A fost puţină ceartă pentru supremaţie între acesta si balsam, dar în cele din urmă au reuşit să se împace. Acum buclele aveau doi prieteni buni şi de nădejde. La fiecare spălare, unele dintre buclişoare se dădeau cu balsam, dar îl limpezeau de tot şi, cât erau încă umede sau ude, aplicau leave-in doar pe lungimea lor, fiecare după cât credea ea că e bine şi apoi iar se îmbrăcau în straie curate. Li s-a dus vestea în toată lumea şi erau foarte admirate! Evident că au trăit fericite şi hidratate până la adânci bătrâneţi. Am încălecat pe-o şa şi v-am zis povestea aşa.

4 Comments

  1. Vaaai, acum am dat de articolul tău, fix înainte de somn. M-am amuzat copios și a intrat numai bine ca să închei seara cu zâmbetul pe buze. Mulțumesc!

  2. Minunat cum ai expus povestea buclelor 😀🤗
    Poate ma ajuti cu unele sfaturi , dupa a doua nastere buclele mele si au cam pierdut definirea , stralucirea si textura, ai putea sa imi recomanzi unele produse care ajuta la refacerea lor?
    Multumesc din suflet 😍

    1. Buna! Pe canalul meu de YouTube gasesti toate informatiile. De asemenea pe grupul de FB Par cret si bucle rasfatate & Curly Girl Method Romania ai cateva sute de produse in albume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *