ULEIURI CARE HIDRATEAZĂ ŞI ULEIURI CARE SIGILEAZĂ

Uleiurile sunt mană cerească pentru părul creţ şi pot fi folosite cu succes chiar şi în calitate de produse de styling. Învaţă cum să le foloseşti, cum să profiţi de toate beneficiile pe care ţi le pot oferi.

Există uleiuri care pot penetra firul de păr, practic acţionează şi la interiorul şi la exteriorul acestuia, şi uleiuri care vin să sigileze produsele aplicate şi rămân la suprafaţa firului de păr. Cele din prima categorie pot fi folosite în combinaţie cu apă sau cu un leave-in pe bază de apă. Sunt foarte bune pentru a lubrifia scalpul şi îmbunătăţesc elasticitatea şi nivelul de hidratare a părului. Uleiurile din a doua categorie vor da strălucire buclelor şi e bine să fie aplicate în procesul de coafare, după leave-in sau balsam. Acestea din urmă ajută la reţinerea substanţelor hidratante în păr şi reduc semnificativ frizz-ul.

ULEIURI CARE HIDRATEAZĂ ÎN PROFUNZIME PĂRUL:

argan, avocado, babassu, cocos, floarea soarelui, măsline, ucuuba

ULEIURI CARE SIGILEAZĂ FIRUL DE PĂR:

babassu, cânepă, germeni de grâu, orez Bran, ricin, sâmburi de palmier, seminţe de in, seminţe de muştar, seminte de rodie, susan

Untul de Shea şi untul de cacao

Uleiuri light: caise, floarea soarelui, jojoba, migdale dulci, rapiţă/canola, sâmburi de struguri, şofran.

Unele uleiuri se absorb rapid, altele foarte încet. Cele cu absorbţie rapidă şi medie pot fi folosite cu succes şi ca produse de styling, mai ales dacă ai firul de păr uscat şi/sau aspru. Uleiurile cu absorbţie lentă conţin cea mai mare cantitate de acizi graşi esenţiali care vor hidrata şi vor reda vitalitatea părului. Ultima categorie este indicată a se folosi în măşti, care trebuie limpezite ulterior cu atenţie şi răbdare. Dacă părul tău este foarte uscat, orientează-te către uleiurile cu absorbţie medie şi lentă. Dacă are tendinţă de îngrăşare, alege uleiurile cu absorbţie rapidă.

ULEIURI CU ABSORBŢIE RAPIDĂ:

babassu, caise, rapiţă/canola, sâmburi de struguri, seminţe de rodie, seminţe de muştar, şofran

ULEIURI CU ABSORBŢIE MEDIE:

argan, cânepă, cocos, floarea soarelui, jojoba, măsline, migdale dulci, orez Bran, sâmburi de palmier, susan, ucuuba

ULEIURI CU ABSORBŢIE LENTĂ:

avocado, germeni de grâu, ricin, migdale dulci, seminţe de in, unt de cacao, unt de Shea

Cum să afli care ulei se potriveşte părului tău? Pur şi simplu experimentează. Fiecare tip de păr creţ reacţionează diferit la produse, de aceea nu există o regulă generală. De asemenea, în timp vei descoperi care e cantitatea optimă de ulei pe care trebuie să o aplici pe bucle. În cazul în care părul rămâne foarte uns, e clar, trebuie să foloseşti mai puţin. În general, câteva picături sunt suficiente. Iată câteva recomandări în funcţie de textura firului de păr, dar, repet, s-ar putea să ţi se potrivească oricare alt ulei. Nu ezita să le combini.

Pentru firul de păr subţire cu textură fină: uleiul de jojoba

Pentru firul de păr subţire cu textură aspră: uleiurile din sâmburi de struguri, susan

Pentru firul de păr mediu cu textură fină: uleiurile de argan şi migdale dulci.

Pentru firul de păr mediu cu textură aspră: uleiurile de argan şi cocos.

Pentru firul de păr gros cu textură fină: uleiurile de cocos, măsline şi ricin.

Pentru firul de păr gros cu textură aspră: uleiul de avocado şi untul de Shea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *