MASCĂ CU ULEI DE JOJOBA, COCOS ŞI MIERE

Iată o mască pe care eu o ador, fiindcă îmi lasă buclele moi şi elastice. Dacă ai părul uscat sau vârfuri despicate, trebuie să o încerci. Beneficiile uleiului de cocos deja nu mai sunt o noutate. Hidratează, stimulează creşterea părului, opreşte căderea acestuia şi înlătură mătreaţa. Uleiul de jojoba netezeşte cuticulele, te scapă de frizz şi conferă strălucire părului. Mierea, prin nutrienţii şi antioxidanţii pe care îi conţine, lasă părul moale şi hidratat.

INGREDIENTE

-3 linguri de ulei organic de cocos

-2 linguri de miere

-1 linguriţă de ulei organic de jojoba

Pune mierea şi uleiul de cocos într-un bol.

Incălzeşte puţină apă într-o oală şi pune deasupra ei bolul pentru ca ingredientele să se topească puţin. Amestecă bine şi adaugă uleiul de jojoba.

Umezeşte-ţi puţin părul (nu trebuie să fie ud) ca să poţi aplica mai uşor masca şi uleiurile să se absoarbă mai bine.

Aplică masca dinspre scalp spre vârfuri. Piaptană-ţi părul pentru a o distribui uniform.

Masează bine scalpul, apoi masează şi vârfurile.

Acoperă-ti părul cu o cască pentru duş.

Poţi folosi timp de 5-10 minute uscătorul de păr. În acest fel, cuticulele se vor ridica, iar uleiurile vor penetra şi mai bine firul de păr.

După 45 de minute, te poţi spăla pe păr. Limpezeşte bine şi asigură-te că ai îndepărtat masca din păr. În caz contrar, uleiurile vor îngreuna buclele.

Sursa foto: http://www.holidayshunt.com/blog/go-for-essential-oils-for-healthier-skin/

2 Comments

  1. Bună seara. Am descoperit blogul dvs. de curând și m-am hotărât sa încerc și eu metoda spălării parului cu Balsam și a restul ruinelor pentru a “reînvia” buclele mele, de mult uitate.
    Daca aplic genul acesta de măști naturale în par, cu ulei de măsline, de cocos, etc la spălare voi folosi tot metoda co-wash sau trebuie sa folosesc Sampon cu sulfati pentru a nu rămâne cu parul uleios după baie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *